אנשים, שנמצאים במעגל העבודה וסובלים מבעיות רפואיות זכאים להטבת פטור ממס הכנסה בהתאם למאפיינים ותנאים מסוימים. אילו מחלות מזכות בפטור ממס הכנסה? מהם התנאים שיש לעמוד בהם ומה כולל תהליך קבלת הפטור? התשובות לשאלות אלו ואחרות כאן בכתבה.
סובלים מבעיות רפואיות מתמשכות וקשות המקשות עליכם את השגרה? בין אם אתם נמצאים במעגל העבודה ובין אם יצאתם לפנסיה החייבת במס, יתכן שאתם עומדים במאפיינים הדרושים לקבלת פטור מלא מתשלום מס הכנסה. המציאות מלמדת, שגם אלו, העומדים בהגדרות המזכות לפטור ממס הכנסה, עוברים דרך חתחתים ארוכה, הכוללת הגשת טפסים, השתתפות במספר ועדות וועדות, אי נוחות כתוצאה מהצורך "להילחם" על הזכויות המגיעות לכם ובעיקר אי ודאות רבה, שלעיתים מרפה את ידי הזכאים, שלא מצליחים לממש את זכויותיהם המגיעות להם כחוק.
מהם שלבי התהליך להוצאת פטור?
אם כך, אתם בוודאי שואלים את עצמכם, מה כבר יכול להשתבש? הרי אם לאדם יש החמרות בבעיות הרפואיות המגיעות לנכות של 90% כתוצאה מהבעיות הרפואיות שמהן הוא סובל, מדוע הדרך לפטור אינה סלולה בפניו והפטור לא ניתן לו באופן אוטומטי? כדי לענות על שאלה זו מומלץ, תחילה, להבין את שלבי התהליך להוצאת הפטור ממס הכנסה.
- בשלב הראשון- המועמד לפטור, ולצורך העניין, תובע הפטור נדרש להגיש לפקיד השומה האזורי בקשה לפטור ממס הכנסה בצירוף של שובר אגרה ששולם מראש על סך 659 ₪ , טפסים רפואיים, המוכיחים את המצב הרפואי.
- בשלב השני– על התובע להמתין לקביעת מועד ועדה רפואית, הכוללת מספר רופאים, שיבחנו את דרגת נכותו בהתאם להגדרות חוק הביטוח הלאומי.
- בשלב השלישי- ייקבע אחוז הנכות בהתאם לוועדה הרפואית, כאמור, אם בשקלול הנכות נקבע למטופל 90% נכות רפואית הוא זכאי לפטור מלא ממס הכנסה.
אך אם עלפי חוק הביטוח הלאומי, נקבעים לתובע אחוזי נכות אחרים, הוא אינו זכאי לפטור מלא ממס הכנסה, וכאן בא לידי ביטוי הקושי שבתהליך, שכן, לא רק שעל המטופל להוכיח את נכותו מחדש, ברוב המקרים, עליו לעמוד במאפיינים, שאין לא שום מושג לגביהם. מצב זה מהווה מכשול עצום לזכאים רבים, שמרפים ידיהם ואינם מממשים את זכותם.
- בשלב הרביעי עומדים לרשות התובע 45 ימים לערער על החלטת הוועדה הרפואית בפני גורם אחר הנקרא ועדות הערר של הביטוח הלאומי. אם התובע החליט לממש את זכות הערעור עליו יהיה לשלם אגרה על סך 911 ₪
כיצד לממש את הפטור במקרה והתביעה אושרה?
על מנת לממש את הפטור על התובע להגיש לפקיד השומה באזורו דו"ח שנתי על כל שנה בה הוא מעוניין לממש את הפטור, ניתן לקבל פטור עד שבע שנים אחורה, כמו כן הפטור חל על כל ההכנסות של התובע מעתה ועד תוקפו (הערה זו תקפה אם התקבל פטור זמני).
יש לשים לב, שקיימת תקרת פטור הפטורה ממס, שמשתנה משנה לשנה.
מי זכאי לקבלת פטור ממס הכנסה?
אדם, אשר סובל ממחלה או ליקוי או ממספר מחלות וליקויים רשאי להגיש את בקשת הפטור. יש לציין, שגם אלו שבעבר נדחתה בקשתם יוכלו להגיש בקשה לפטור אם חלה החמרה במצבם הרפואי. הפטור יינתן באופן זמני או צמית בהתאם להחלטת הוועדה הרפואית. לפניכם רשימת המחלות והליקויים המזכים לפטור ממס הכנסה:
- סכרת עם סיבוכים
- מחלות כלי דם
- מחלת לב
- פרקינסון
- פוליו ושיתוק ילדים
- מחלות ריאה
- טרשת נפוצה
- גידול ממאיר בהווה או בעבר
- מחלת כליות
- דלקת פרקים
- מחלת כבד
- בעיות אורתופדיות
- עיוורון
- השתלת איברים: לב, ריאות, כליות
- טיפולי דיאליזה
- דום נשימה בשינה
- חירשות
- ועוד.
מהו משך הזמן הממוצע ממועד הגשת התביעה ועד קבלת הפטור?
תהליך קבלת הפטור עשוי להימשך שנה ואף יותר, התהליך כרוך במילוי טפסים, הגשת מסמכים רפואיים ועמידה בפני מספר ועדות.
כאשר התביעה אינה מאושרת, על התובע להמשיך להילחם ולהגיש תביעה נוספת. זהו השלב שזכאים רבים, מוותרים ואינם ממשים את זכאותם, הם חשים, שיחס הכוחות זהה לאיתני הטבע אל מול האדם הקטן, הם אינם בקיאים בתנאים המובילים לקביעת אחוזי הנכות ביחס לחוק הביטוח הלאומי ונותרים מוכי הלם אל מול הצורך לפשפש במצבם הרפואי ולהוכיח את לקותם או מחלתם מחדש. אך יחד עם זאת, הם יכולים לעבור את התהליך יחד עם צוות מקצועי, אשר בקיע ברזי חוק הביטוח הלאומי ויוכל לבחון, להדריך ולסייע בכל שלב ושלב בדרך לקבלת הפטור המלא מתשלום מס הכנסה.
מה כולל תהליך הליווי לקבלת פטור ממס הכנסה מטעם חברת מזור?
תהליך הליווי משלב בין טיפול במנהלות הכרוכות בהגשת התביעה והדרכה לבין הצורך של התובע בהדרכה לעמידה בפני הוועדות הרפואיות השונות. התהליך נחלק למספר שלבים:
השלב הראשון: למידת התיק הרפואי
תחילה נציג אישי מטעם החברה לומד את התיק הרפואי של המטופל, עוקב, סוקר וסורק ומבין לעומק את מרכיבי הלקות או המחלה. ידע הוא כח- וידע זה יועבר למטופל בהדרכה מדוקדקת ומפורטת בטרם יעמוד בפני הוועדה הרפואית על מנת להוכיח את נכותו בהתאם להגדרות חוק הביטוח הלאומי.
השלב השני: איסוף מסמכים
המאששים את בעיותיו הרפואיות של הלקוח, תוך מתן ליווי מדוקדק ומקצועי, הדרכה והכוונה.
השלב השלישי: הגשת המסמכים לפקיד השומה האזורי
לאחר בחינת התיק הרפואי, הבנתו וקבלת החלטה, שהגשת התביעה אכן מוצדקת, חברת מזור שולחת את התיק הרפואי למס הכנסה.
השלב הרביעי: הכנות לקראת הוועדה הרפואית
שלב משמעותי זה הוא לב ליבו של תהליך הליווי, במעמד זה אנו משלימים לתובע את פערי הידע החסרים לו ביחס לבעיותיו הרפואיות ומדריכים אותו בנוגע להתנהלותו בוועדה: מה יאמר? מתי? מה לא מומלץ לומר? וזאת במטרה לסייע לו לעבור את הוועדה בהצלחה יתרה ולסיים את ההליך במהרה.
השלב החמישי: קבלת פרוטוקול הוועדה עד למימוש הזכות לפטור מלא ממס הכנסה
עם סיום הוועדות נקבל לידנו את פרוטוקול הוועדה ונבחן אותו בעין מקצועית במטרה להבין האם הוועדה אכן התייחסה אל כלל הטענות, שעלו בפניה, בהמשך נשקלל את אחוזי הנכות. אם בשקלול הכללי אחוזי הנכות עומדים על 90% ומעלה כל שנותר הוא להגיש בקשה למס הכנסה על מנת לקבל את ההחזרים. אם השקלול נמוך מ-90% ממשיכים בבחינת התיק הרפואי ומכינים את התובע להגשת ערעור בפרק זמן של 45 ימים.
השלב השישי: הגשת הדוחות
חברת מזור מסייעת ללקוח בהגשת הדוחות להחזרי המס עד קבלת ההחזר לחשבון הבנק של הלקוח.
חברת מזור מתמחה במימוש זכויות והטבות רפואיות ומשמשת כמקור ידע מהימן ויעיל עבור אנשים, שנפגעו ממחלות, תאונות או נכות. לפרטים נוספים על תהליך הליווי שלנו ולשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים בטופס שמופיע בחלק התחתון באתר