fbpx

כל מה שרציתם לדעת על:

ועדות רפואיות

מבוטח שהגיש תביעה יוזמן לוועדה רפואית המורכבת מרופאים המתמחים בליקויים השונים של מגיש התביעה. ובנוסף פקיד /ה הביטוח הלאומי האחראי/ת על רישום דוח הוועדה.

לפני קיום הוועדה הרפואית מועברים המסמכים הרפואיים לעיון המומחה הרפואי, אשר יגדיר את הליקוי הרפואי ואת אחוזי נכות כפי שהם מוגדרים בתקנות הביטוח הלאומי.

על פי הוראות "ספר המבחנים", בספר המבחנים כלולים 10 פרקים שכל אחד מהם עוסק במערכת מסוימת של הגוף.

הצגת הליקויים בפניה וועדה הרפואית:

יש לפרט את המחלות הקיימות ואת קשיי התפקוד. חשוב להביא בפני הוועדה באופן הכי ברור ונכון את הקשיים בתפקוד. מומלץ להכין מראש מסמך המפרט את הבעיות הרפואיות.

המסמך יצורף לדוח הועדה.

התובע רשאי לגשת לוועדה ביחד עם מלווה.

בוועדה יחליט המומחה האם יש צורך בבדיקה גופנית לאחר שהמבוטח יחתום על הסכמה לכך. הבדיקה מתבצעת על מנת לאבחן את דרגת הנכות.

סיכום וקביעת הוועדה הרפואית

לאחר קבלת כל הממצאים וסיום הבדיקה, הפוסק הרפואי מעביר לפקיד/ת הביטוח לאומי את ממצאיו על פי המסמכים שהוצגו בפניו. באותו מעמד נקבעת גם דרגת הנכות הרפואית ומועד תחילה ההכרה בתקופה זמנית או צמיתה. בסיום התובע צריך לחתום על פרוטוקול הוועדה.

צריך לשים לב שחותמים על מה שאומרים!!!!

מזור שמה לה למטרה לפעול מתוך אמונה של יחס הוגן, אמפטיה, סבלנות והבנת הצורך הבסיסי של כל אדם במקור הכנסה שיסייע לו לשפר את איכות חייו תוך השגת המרב למען מימוש הזכויות וקבלת הפיצוי הכספי במינימום הוצאות כספיות

מכירים מישהו שהמידע הזה שימושי עבורו?
שתפו אותו ועזרו לו למצות את זכויותיו

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן